Nočna 10ka 2017

Bled je bil 8.7. tekaška prestolnica Slovenije!

8. julija 2017 je na tekaški progi okoli Blejskega jezera uživalo več kot 4000 tekačev. Zanje pa je navijalo 4000 navijačev. Športni dogodek, kot ga Bled ne pomni!

Vitezi Dobrega Teka so poskrbeli za vse organizacijske vidike. Delo so ponovno opravili z odliko in navdušili več kot 8000 obiskovalcev.
Nočna 10ka je bila najboljša doslej! Točno ob 22h se je na štartu zbrali rekordno število tekmovalcev - 3003 teka in druženja željnih tekačev iz Slovenije in 21 drugih držav sveta. Za tek skoraj idealno vreme; med tekom je bilo okrog 22 stopinj, celo nekaj kapelj dežja je osvežilo ozračje. Za povrh je ravno pred startom vzšla polna luna.

Zmago je po napetem boju (večino tekme sta tekla z ramo ob rami) odnesel odlični atlet Mitja Krevs, ki se je vrnil po poškodbi in s časom 33.05 na koncu zanesljivo slavil pred nekdanjim državnim prvakom v maratonu Janezom Mulejem (33.34) . Za njim sta se zvrstila še mladi Filip Baumgartner (34.32) in nekdanji zmagovalec na 10ki Peter Kastelic (34.52). Pri dekletih je sloves opravičila atletinja Sonja Roman, ki je suvereno zmagala s časom 36.28 pred lansko zmagovalko Nejo Kršinar (38.38) in legendo slovenskega teka, Heleno Javornik (39.31).
Bosonogci so tokrat lovili Uroša Kralja, ki je s časom 39.07 slavil pred Janezom Mihovcem (40.06) in Gregom Derlinkom (42.02). Pri dekletih je dirka tudi dala novo zmagovalko: bosonoga zmaga šla Sanji Vebster (47.24) , druga je bila Irena Gruntar, tretja pa Savi Švigelj.

Letošnjo izvedbo Nočne 10ke so popestrili tudi zanimivi gostje. Med drugimi so to vrhunski tekači in znani olimpijci Primož Kobe, ki je za tekače navijal v vodilnem avtu, Žana Rojnik, Roman Kejžar, Helena Javornik in Sadik Mujkič ter vrhunski atleti Mitja Krevs, Janez Mulej, Denis Šketako in Neja Kršinar. Manjkal ni niti ambasador Coca Cole Jure Košir. Tomaž Razingar, znani hokejist in olimpijec je bil štarter. Predsednik države Borut Pahor se je spet vrnil na Nočno 10ko in pokazal, da je še vedno v odlični formi.
Vsi rezultati so tukaj: http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=3258&tip=B

Tekači so pohvalili novosti in izboljšave letošnje Nočne 10ke in bili navdušeni nad pohodnimi palicami ter naglavnimi lučkami v darilni vrečki. Zanimiv in zabaven program že popoldne z Ozarinim rekreativnim tekom in IcePower otroškimi teki je točno ob 22h začinila Nočna 10ka, po teku pa spet nepozaben žur s skupino Jočke v'n.
Po Ozarinem rekreativnem teku teku so Vitezi Dobrega Teka društvu Ozara predali ček z donacijo za 3003€, ki so jih zbrali od letošnjih štartnin.
Temperatura zraka med tekom je bila toplih 22 stopinj, jezero, v kateremo so se kasneje okopali mnogi tekmovalci, pa kar 24 stopinj celzija. Za izvedbo prireditve je skrbelo skoraj 20 različnih služb s skupaj 250 prostovoljci, povečini člani Vitezov Dobrega Teka. Organizatorji so s prireditvijo izjemno zadovoljni, saj so kljub organizacijskim izzivom uspeli prireditve izvesti nad vsemi pričakovanji. Razdeljeno je bilo več kot 7000 litrov športnih napitkov in vode in 5000 kremšnit. Na cilju smo pozdravili tekače iz vse Slovenije in še 21 drugih držav. Skupaj je Bled na Nočni 10ki obiskalo več kot 8000 obiskovalcev.
Fotografije celotne prireditve najdete tukaj: https://www.facebook.com/pg/nocna10ka/photos/?tab=albums
Avtorji: Grega Valančič, Žiga Zupan, Sandi Fišer, Sportida, Jane Jankovski, Urban in Tina Kolman

Zahvala vsem sponzorjem (Coca Cola, GG Bled, Nissan Slovenija, Vzajemna, Gorenjska banka, Hervis, Salming in ostali), partnerjem, prostovoljcem in obiskovalcem, ki so prispevali vsak svoj del k odlični prireditvi.

Vitezi Dobrega Teka, 11.7.2017